De gör julbocken: ”Ett roligt projekt att vara med på”

Publicerad

Julbocken Julius som brukar stå på Järntorget i Örebro är räddad. Byggföretaget NA bygg i Hallsberg har tagit på sig uppdraget att bygga den.

– Vi hoppas den ska vara klar nästa helg, säger företagets vd Gustav Falkenström.

När traditionen med en julbock på Järntorget hotades gick City Örebro ut med en efterlysning av folk som kunde hjälpa till att bygga den. Många hörde av sig, men det blev till slut byggföretaget NA bygg i Hallsberg som kunde ta sig an uppgiften.

– Vi hörde i media att det inte fanns någon som ville fixa en julbock och då kände vi att det var ett väldig roligt projekt som vi inte kunde låta bli att vara med på, säger vdn Gustav Falkenström.

De kommer få ta emot ställningen som bocken byggs upp runt i början på nästa vecka, och enligt Stina Storm på City Örebro är planen att den ska vara på plats i slutet av nästa vecka.

– Ja, nästa helg hoppas vi att den ska vara klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.