Nu är det slutbubblat på Eyrabadet och Hagabadet i Örebro. (Bubblorna i bilden är fotade vid en annan plats och ett annat tillfälle) Foto: SVT

De kommunala baden ser över sin elförbrukning

Uppdaterad
Publicerad

Med uppdrag från kommundirektören har nu kommunbaden Eyrabadet och Hagabadet tittat över vad de kan göra för att spara sin elförbrukning.

SVT har tidigare rapporterat om att Örebro kommun har påbörjat ett arbete för att minska elanvändningen på flera verksamheter i kommunen. Bland annat att korta ner tiden för bastu och bubbelpooler.

Från och med i fredags den 28 oktober har nu Eyrabadet och Hagabadet stängt ner sina bubbelpooler. Hagabadet har även stängt ner fyra av sex bastur och det finns också planer på att införa rörelsestyrd belysning i omklädningsrummen.

Efter ha varit stängt i några dagar har reaktionerna till största del varit positivt, endast någon enstaka som reagerat negativt berättar Lotta Lindner, enhetschef för Örebrobaden.

– De allra flesta är positiva till att vi drar vårt strå till stacken, säger Lotta Lindner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prischocken i Örebro län

Mer i ämnet
Mer Örebro
Mer Nyheter