Studenter paras ihop med mentorer från den bransch de söker jobb i. Foto: TT

Mentorer ska hjälpa Örebrostudenterna ut i arbetslivet

Uppdaterad
Publicerad

Var finns drömjobbet? Hur får man det? Vad kan man förvänta sig av yrkeslivet? Frågorna är många när Örebros studenter ska lämna campus för att ge sig ut i jakt på jobb. Mentorer ska hjälpa dem på vägen och hittills har intresset varit stort att ställa upp.

Att gå från studier ut till yrkeslivet kan innebära både små och stora utmaningar.

Örebro universitets mentorprogram innebär att studenter som är i slutet av sin utbildning paras ihop med mentorer, ofta tidigare studenter, från olika branscher och på det viset kan få goda råd och tips om var och hur man får jobb.

Möts digitalt

Inför årets Mentor Match har intresset varit rekordstort att ställa upp som mentor.

– Vi har redan 70 anmälda och håller öppet för fler fram till den 12 oktober, säger Tim Stubbings på Örebro universitet. En anledning till att så många utifrån anmält sig kan vara att alla möten kommer att ske digitalt. Det innebär att man kan engagera sig utan att för den skull behöva åka till Örebro.

Tim Stubbins är ansvarig för alumnverksamheten på ORU och mentorprogrammet Mentor Match. Foto: Sofi Röjlar / SVT

Unik chans

Och det är inte bara studenterna som vinner på arrangemanget.

– Det är också en unik chans att dela med sig av viktiga erfarenheter och kunskaper som man har förvärvat i yrkeslivet och utveckla sina färdigheter som mentor, avslutar Tim Stubbings.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.