Sanna Talonen-Torstensson gjorde 1-0 mot PSG i Champions League 2015. Foto: TT Bild

De ska leda KIF Örebro

Publicerad

I november presenterade KIF Örebro sin nya tränare. Nu är det äntligen klart med hela ledarstaben.

Huvudtränaren, som varit klar en längre tid, är George Papachristou som tidigare var KIF Örebros talanglagstränare.

Assisterande tränare är Julian Lundberg, 33 år gammal.  Han kommer närmast från Latoprs IF där han varit huvudtränare i två år. Han arbetar även för den engelsk-amerikanska fotbollsakademin, PSC.

KIF Örebro

– När jag fick frågan från KIF Örebro så kände jag direkt att jag ville vara med. En klubb som så sent som förra året spela Champions league och har alla möjligheter i år att blanda sig i toppenstriden

”Känns spännande”

Fystränare är Malin Lake, 51 år, som spelat fotboll i KIF och GAIS och även var uttagen till damlandslaget i fotboll inför VM i Kina, men valde att tacka nej då det inte gick att kombinera med hennes landslagssatsning i handboll.

– Anledningen till att jag valde att tacka ja är att jag är KIF-are sen långt tillbaka och har följt KIF:s etablering på elitnivå på avstånd under åren. Sen känns det spännande att komma in i ett skede där man sätter ett nytt lag både på och kring laget.

”Vill vara med och jobba”

Målvaktstränare är Robert Axelsson, 30 år. Han har spelat i IF Sylvia och IK Sleipner och jobbar som målvaktstränare för bl a IFK Norrköping. Han är även målvaktstränare för ÖSK´s A-lag.

– KIF Örebro har mycket spännande målvakter som jag ser fram emot att träna och så är det en klubb på frammarsch och där vill jag vara med och jobba.

Assisterande fystränare är Jonas Seterbakken, 45 år. Är utbildad massör och har spelat fotboll i Sköllersta IF i många år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KIF Örebro

Mer i ämnet