Jonas Nordlund är kommunikationsansvarig för Outokumpu i Sverige. Foto: SVT

Degerfors drabbas när Outokumpu drar ner på tjänster

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha sett över affärsområdet ”långa produkter” står det klart att Outokumpu kommer att behöva göra effektiviseringar. Det i sin tur påverkar verksamheten i Degerfors.

Den strategiska översynen på Outokumpu avslutades under tisdagen.

– Vi har tagit fram ett förändringsprogram som ska göra oss mer konkurrenskraftiga och bättre anpassade till marknaden, säger Jonas Nordlund som är kommunikationsansvarig för Outokumpu i Sverige.

100 tjänster försvinner

Programmet innebär att 100 tjänster försvinner i affärsområdet ”långa produkter” där Degerfors ingår.

– Det vi vet just nu är att ett 70-tal tjänster berör verksamheten i Storbritannien. Övriga kommer att dras ner i Degerfors och Fagersta.

Oklart hur länet påverkas

Eftersom förhandlingar inte är inledda kan Jonas Nordlund inte säga exakt hur Degerfors kommer att påverka men säger att det förmodligen kommer att handla om en jämn fördelning mellan de svenska orterna.

Så det handlar alltså om ett 15-tal tjänster?

- Ja, någonstans i den storleksordningen, avslutar Jonas Nordlund.

Detta är Outokumpu

Outokumpu är en finländsk koncern som tillverkar rostfritt stål. Företaget, som har sitt huvudkontor i Helsingfors, har omkring 10 000 anställda i 30 länder.

I Sverige finns företaget i Fagersta, Avesta, Degerfors, Eskilstuna, Torshälla och Gusum.

Källa: Wikipedia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.