Den politiska majoriteten i Degerfors kommun. Foto: Emilie Pless/SVT

Degerforsalliansen vill bygga bostäder – för ung och gammal

Uppdaterad
Publicerad

Det politiska styret i Degerfors presenterade under tisdagen sin plan för den pågående mandatperioden. En utmaning de står inför är att de unga flyttar ifrån Degerfors kommun, medan de äldre i kommunen blir allt fler.

Sedan kommunvalet i höstas är det socialdemokraterna. moderaterna, centerpartiet och liberalerna som är i majoritet i Degerfors kommun. Ett av deras gemensamma mål för mandatperioden är att få fram fler bostäder, vilket de tror kan locka fler unga att bo i kommunen.

Muris Beslagic (S). Foto: Emilie Pless/SVT

– Vi ser inga svårigheter att pendla till Örebro, Karlstad eller Karlskoga. Har vi möjlighet att erbjuda bostad till dem tror jag att vi når väldigt långt, säger Muris Beslagic (S), kommunstyrelsens ordförande.

Åtorp kan få boende

Den växande äldre befolkningen behöver också fler bostäder i form av trygghetsboenden, serviceboenden och särskilda boenden, klargjorde kommunstyrelsen under onsdagen. Åtorp föreslogs som en lämplig plats för att bygga ett nytt trygghetsboende.

Hoppas bygga ny bassäng

Degerforsalliansen vill också att en undervisningsbassäng ska finnas i den nya idrottshallen som ska byggas. Det är för att skolelever som har simundervisning inte ska behöva åka så långt för lektioner.

Huruvida bassängen enbart kommer att vara till för skolelever eller om allmänheten också får bada där återstår att se.

Ambitionen är att byggnationen ska starta i början av år 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.