Foto: Johannes Weckström

Kakföretag i konkurs – 60 anställda berörs

Uppdaterad
Publicerad

Kakföretaget Delibake har gått i konkurs. Det bekräftar företaget för SVT Örebro under onsdagen.

Delibake uppger för SVT Örebro att en konkursansökan lämnades in under gårdagen. Företaget, som ligger vid motorvägen E20 nära Marieberg i Örebro, har närmare 60 anställda, uppger de på sin hemsida. Samtliga underrättades under tisdagen.

Företaget har växt mycket snabbt och gick från en omsättning på drygt 14 miljoner 2012 till drygt 57 miljoner 2014.

Trots den ökade omsättningen säger Mikael Sundin, huvudägare och grundare, till na.se att orsaken till konkursen helt enkelt är att pengarna tagit slut.

– Det kostade för mycket att flytta och det var problem med installation av maskinerna. Vi hade behövt tio-femton miljoner kronor för att driva företaget vidare, säger Mikael Sundin, till na.se.

Delibake flyttade under 2014 sitt bageri från Hällabrottet utanför Kumla till Örebro. Totalt investerade de då 60 miljoner kronor i två nya produktionslinjer, bland annat på grund av ökad efterfrågan på deras produkter. Under samma år vann de priset Årets exportföretag i Örebro.

Det är nu oklart vad som händer med företaget. Men det finns stora chanser att de blir kvar i Örebro, trots konkursen, uppger na.se

– Det finns flera intressenter som vill ta över. Konkursförvaltaren driver företaget just nu och vi bakar på som vanligt, säger Mikael Sundin till na.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.