Många passade på att provsmaka. Foto: SVT

Delikatessmässan får gott betyg av örebroarna

Publicerad

Korv, ost, knäckebröd med bark och choklad med broccoli – den första delikatessmässan i Örebro har bjudit på det mesta – inklusive ett stort antal besökare.

När snart tre dagar har gått kan generalen för den första choklad-, lakrits- och delikatessmässan, Stefan Adolfsson, konstatera att den varit succé.

– Örebroarna är verkligen chokladentusiaster, utbrister han. Vi har blivit varmt mottagna!

Arrangör och chokladgeneral Stefan Adolfsson lovar fler mässor i Örebro. Foto: SVT

Udda inslag

Mässan har dock inte bara bjudit på choklad och lakrits utan även andra sorts delikatesser som knäckebröd, korvar, ost, juicer och en del vin och andra alkoholsorter.

Som sig bör på en specialmässa så har det också funnits en del udda inslag. Eller vad sägs om knäckebröd med bark, choklad med broccoli eller varför inte med majs och ärtor.

Julklappen blev chokladprovning

Det har också varit föreläsningar och provsmakningar under helgen.

Några som har väntat länge på att få gå på chokladprovning är Sandra Albertus och hennes son.

– Den här dagen är en julklapp till min son, förklarar hon. Det är verkligen jättemysigt och vi har redan hunnit gå runt för att provsmaka och handla lite.

Sandra Albertus var på plats med sonen. Foto: SVT

”Allt ska göras med måtta”

Men i en tid när så mycket handlar om hälsotänk och träning kan man undra om en delikatessmässa verkligen främjar det.

– Man måste göra allt med måtta, poängterar Stefan Adolfsson. Var och en vet själv hur mycket man rör på sig och vad man kan äta. De här dagarna lyfter vi fram de bästa alternativen av delikatesser, här hittar man inte lösgodis eller storpack – här är det de fina pralinerna och exklusivare varorna.

Och när Stefan Adolfsson planerar för framtiden så gör han det med Örebro i åminne.

– Det kommer att bli en fortsättning på den här mässan i Örebro, säger han säkert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.