Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Demonstranter mötte kongressombud: ”Vill visa att de har svikit oss” Foto: SVT

Demonstranter mötte kongressombud: ”Vill visa att de har svikit oss”

Uppdaterad
Publicerad

Ett 100-tal personer från olika delar av landet organiserade av Hyresgästföreningen mötte deltagarna till helgens socialdemokratiska kongress i Örebro. Syftet är att visa sitt missnöje med bostadspolitiken.

–Vi manifesterar för att rätten till ett hem är en del av den generella välfärden. Därför säger vi nej till marknadshyror i nyproduktion. Det är fel väg att gå för en socialdemokratiskt ledd regering och för Sverige, säger Marie Linder, förbundsordförande för hyresgästföreningen.

Stort missnöje

På plats var även Marianne Svensson, vice ordförande i Hyresgästföreningen Region Mitt.

– Vi ska visa socialdemokraterna att de svikit tre miljoner människor. De sa inför valet att de var emot marknadshyror. Vi vill visa att de har svikit oss, säger hon.

”Bra att de visar var de står”

Demonstrationen höll på en timme medan kongressombud tog plats på Conventum Kongress. Örebropolitikern Eva-Lena Jansson (S) var en av dem som möttes av Hyresgästföreningens demonstranter.  

– Det är bra att de visar var de står. Marknadshyror är inte bra. Det gör att människor med lägre inkomst får svårare att bo inom populära områden, säger hon. 

– Det här är inget som socialdemokraterna har som önskeinriktning utan det här är ju en centerpartistisk och liberal inställning. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer