Demonstration utan tillstånd i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på fredagkvällen hade flera personer samlats till en demonstration mot oroligheterna i Israel i Karlskoga. Polisen beslutade upplösa folksamlingen, eftersom den saknade tillstånd.

Uppmaningen att samlas på torget i Karlskoga för att demonstrera för palestinernas sak i den pågående, väpnade konflikten i Israel hade lagts ut på sociala medier. Vid 18-tiden hade ett 60-tal personer samlats på torget.

– Det här bedömdes av polis på plats som en allmän sammankomst, men det dåliga vädret gjorde att folk ganska snart började röra sig därifrån. Efter det har några valt att åka runt i bilar och hålla upp flaggor. Vi har fått lite samtal om att de väsnades i samband med det, men nu är det lugnt, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen region Bergslagen vid 20-tiden.

En anmälan om brott mot ordningslagen har upprättats.

– Det är väl än så länge lite oklart vem som uppmanat till detta, men anmälan bygger på att det var en icke tillståndsgiven sammankomst, säger Henning.

Tidigare på fredagen samlades även ett 70-tal personer i Karlstad, men även där beslutade polisen upplösa folksamlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.