Katarina Löwenbrink vid Röda Korset, Magnetfiskaren Mikael Larsson, 102-årige Gunnar Fritz och vårdboendechefen Camilla Hofwander har alla synts i SVT Nyheter Örebros nyhetsflöde under sommaren. Foto: SVT Nyheter

Det här hände under sommaren – har du koll på allt?

Uppdaterad
Publicerad

Hemester och covid-19 är något vi för alltid kommer att förknippa sommaren 2020 med. Men har du koll på allt som egentligen hänt i länet. Här får du ett axplock av det vi rapporterat om.

26 juni: Storbrand i restaurang i centrala Örebro

Ett 40-tal brandmän slet i värmen för att stoppa branden. Trots det gick den kulturminnesmärkta byggnaden inte att rädda.

1 juli: Skyddsvisir skapade i Lindesberg hjälpte hela landet

Röda Korset i Lindesberg ställde om verksamheten under coronapandemin. Förutom att hjälpa invånarna i Lindesberg såg man till att den egna verksamheten fortsatte att dra in pengar.

7 juli: Hotelldirektören: ”Den värsta perioden tappade vi 85 procent av vår omsättning”

All internationell turism försvann och för hotellnäringen blev våren mer eller mindre en katastrof. Men i början av juli kunde man skymta en ljusning.

13 juli: Efter månader med coronaviruset – Örebro kommuns vårdboenden smittfria

Fyra boenden i Örebro hamnade på IVO:s lista över vårdboenden som var tvungna att kontrolleras extra efter att coronasmittan härjade. Men 13 juli kunde man äntligen konstatera att smittan var borta.

16 juli: Polisen : Avliden man känd av polisen sedan tidigare

En person dog efter skottlossning på väster i Örebro. Polisen fattade beslut om att gå upp i stabsläge, och mordet betecknades som en särskild händelse.

31 juli: Turismen i Nora blomstrar – kommunalrådet: ”Tappet i kommunen existerar inte”

Mycket har påverkats negativt av coronapandemin, på alla nivåer i samhället. Men en av de saker som blomstrar, det är turismen i Nora.

26 juli: Magnetfiskare röjde upp under ytan i Svartån

Magnetfiske, att hala upp metall av olika slag med hjälp av starka magneter, blev riktigt poppis under sommaren. Och även om det mesta som kom upp var cyklar fick magnetfiskarna också upp skatter av det ovanliga slaget.

3 augusti: Hällefors premiärflaggade med regnbågens färger

För första gången någonsin vajade regnbågsflaggan på kommunhuset i Hällefors under Prideveckan.

7 augusti: 102-årige Gunnar fick covid-19 – övervann sjukdomen

”Man ska leva medans man lever” konstaterade 102-årige Gunnar som övervunnit både det ena och det andra medicinska bakslaget. Nu senast Covid-19.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer