Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Degerfors IF:s ordförande Fredrik Rakar reagerar på de senaste dagarnas hätska tonläge. Foto: SVT

DIF-ordföranden markerar efter hoten i belysningsaffären på Stora Valla

Uppdaterad
Publicerad

Hoten och hatet har de senaste dygnet eskalerat efter att en person överklagat Degerfors kommuns upphandling av belysning på Stora Valla. Nu går Degerfors IF:s ordförande Fredrik Rakar ut med en uppmaning om att få ett stopp på all ilska, hat och hot.

– Det är viktigt att göra en markering direkt.

SVT har vid flera tillfällen rapporterat om att det krävs mångmiljoninvesteringar på Stora Valla för att Degerfors IF ska få spela sina hemmamatcher där. Kravet på ny på belysning har varit  en av de mest akuta åtgärderna att ta tag i. För några dagar sedan överklagades upphandlingen av en företagare som ansåg att upphandlingsprocessen var för snabb.

Sedan dess har hoten strömmat in mot företagaren, något som Karlskoga Tidning/Kuriren var först att berätta om. Även på sociala medier har debatten stundtals varit hätsk.

Ordföranden: ”Ingen ska behöva utstå hat”

Efter att överklagan nu tagits tillbaka träder Degerfors IF:s ordförande fram i sociala medier och ger sin syn på de senaste dagarnas turbulens.

”Alla bör därför ta ansvar och tänka på hur vi kommunicerar via sociala medier och i offentligheten. Ingen ska behöva utstå hat och hot mot sin person”,  skriver Fredrik Rakar.

Förstår att många upprörs

Samtidigt förstår han att frågan om Stora Valla berör och han anser att man har rätt att bli frustrerad.

– Om någon i Degerfors är 25 år och aldrig fått se klubben i allsvenskan på hemmaplan, och alla över 70 år är rädda för att aldrig mer får göra det då hela säsongen är riskerad, så förstår man att det väcker känslor.

Han vill samtidigt uppmana alla att tänka på hur man agerar.

– Det gäller att hantera saker på ett mer moget sätt. Man kan tycka att det är för jäkligt att en process kring en upphandling tar för lång tid. Det är klart att det blir känslor men det ursäktar aldrig att agera så här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Degerfors IF

Mer i ämnet