På bilden syns en ombyggnation av Östra bangatan, och i klippet berättar projektledare Anders Parkow hur kartan kommer att fungera. Foto: Jesper Mattson/SVT

Digital karta ska hjälpa trafikanterna navigera genom vägarbetena

Publicerad

Är du en av alla bilister i Örebro som tröttnat på vägarbetena i stan? Det är det nämligen många som gjort, men nu lanseras snart en karta där man enkelt ska kunna se hur läget i trafiken ser ut, och på så sätt kunna planera sin färd bättre.

Örebroarna har efter lång tid tröttnat på alla grävarbeten i stan som försvårar för trafikanterna.

Anders Parkow, som är projektledare på Örebro kommun, ansvarar för den nya digitala kartan som snart kommer att lanseras. Den är framtagen för att allmänheten ska få veta var nånstans vägen är avstängd.

Hjälper både bilister och planerare

Samtidigt hjälper det också dem som jobbar åt kommunen att se var olika arbeten pågår.

– Kartan är bra därför att den ger oss en möjlighet att koordinera. Vi vet att vi har ganska många arbeten som pågår varje år, och här får vi möjlighet att se till att vi får ett bra flöde på alla arbeten, säger Anders Parkow.

Så nu är frågan om trafikanterna kommer att ha större tolerans i framtiden, när de själva kan gå in och kolla hur trafikläget ser ut.

– Jag tror att det kan vara så. Här får man kanske en bättre möjlighet att se en ögonblicksbild om vad som pågår, och även titta längre fram.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer