Arkivbild. Foto: Jonathan Näckstrand / TT

Direkt efter nya kamerorna – polisen avbröt vapenbrott i Vivalla

Publicerad

De nya kamerorna i Vivalla har precis kommit på plats, men redan har de bidragit till polisens arbete. I går kväll kunde polisen gripa en person misstänkt för vapenbrott.

SVT Nyheter Örebro rapporterade under torsdagen att nya övervakningskameror satts upp i Vivalla. Målet är att öka tryggheten och vara en resurs i polisen arbete.

Avbröts tack vare kamerorna

Redan under torsdagskvällen kom kamerorna till användning. Det var vid 18-tiden som en operatör hos polisen såg en misstänkt situation, där det såg ut som att ett vapen lämnas över från en person till en annan.

En polispatrull var snabbt på plats och hittar två personer som stämmer överens med signalementet. Båda männen lämnar då platsen springandes och polisen följer efter den av dem som de tror bär på vapnet.

I flykten slänger mannen ifrån sig ett föremål och en stund senare fångar polisen in honom. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu misstänkt för ringa vapenbrott, då föremålet han kastade ifrån sig visade sig vara någon form av kolsyrepistol.

Gott hopp tack vare bilderna

Pistolen är beslagtagen och kommer analyseras. Den andre mannen undkom, men tack vare övervakningsbilderna hoppas polisen att de ska kunna hitta honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.