Foto: TT

Direktflyg mellan Örebro och Düsseldorf kan bli verklighet

Uppdaterad
Publicerad

Nu ansöker Örebrokompaniet bidrag på drygt två miljoner kronor för att starta upp en flyglinje mellan Örebro och Düsseldorf. Tanken är att den
ska verkställas 2018 och därefter gälla i tre år.

Efter Norge är Tyskland den största utlandsmarknaden för turism både i Sverige och i Örebroregionen. Det här har Örebrokompaniet tagit fasta på.

Nu ansöker de om bidrag på 2 070 000 kronor för att starta upp endirektcharterlinje från Örebro Airport till en av Tysklands största och populäraste städer.

Kan bli ett nav

Projektets målsättning är att utveckla flygplatsen i Örebro till ett sorts nav för inkommande tysk flygtrafik till mellersta Sverige. Düsseldorf har nämligen samma funktion för den tyska marknaden, men också för områden i Österrike och Schweiz.

Flyglinjen ska starta den första januari 2018 och ska därefter trafikeras fram till den sista december 2020.

Beslut i slutet på januari

Projektet ska även utveckla nätverk med svenska turistnäringen och tyska researrangörer, arbeta med produktutveckling och skapa nya paketresor samt att förstärka marknadsföringen av Örebroregionen och Dalarna på den tyska marknaden.

Nämnden för regional tillväxt på Region Örebro Län kommer hålla sammanträde och diskutera Örebrokompaniets ansökan i slutet på januari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer