Katarina Arkehag, förvaltningschef för skola och förskola i Örebro, vill först och främst se att högstadieeleverna får sin undervisning i skolorna. Foto: TT/SVT

Distansundervisning för högstadieelever i Örebro: ”Bara om det är absolut nödvändigt”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen la regeringen fram ett nytt förslag som ska göra det enklare att besluta om distansundervisning för elever på högstadiet. Ett förslag som välkomnas i Örebro men som bara kommer att tillämpas när det är absolut nödvändigt enligt ansvariga.

– Vi ska först göra allt vi kan för att inte behöva bedriva distansundervisning – det är tydligt även i det nya förslaget, säger Katarina Arkehag som är förvaltningschef för förskola och skola i Örebro. Däremot är det bra att vi har fått fler möjligheter att ta till om det skulle vara nödvändigt.

Tidigare har huvudmännen för högstadieskolorna i landet kunnat besluta om distansundervisning om det saknats lärare på grund av sjukskrivningar. I det nya förslaget ska även huvudmännen kunna besluta om distansundervisning för att minska trängsel i skolorna eller på bussar.

Coronaviruset i Örebro län

Men om det kommer att behövas införas distansundervisning i Örebro kommuns skolor redan vid terminsstarten 2021 är för tidigt att säga.

– Jag ska träffa våra rektorer och göra analyser över situationen på olika skolor. Det är viktigt vare sig vi beslutar att hålla öppet eller vi väljer att införa distansundervisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet