I klippet berättar Elin Pettersson mer om hur det gick att plugga samtidigt som hon hade en nyfödd hemma. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Distansundervisningen gjorde livspusslet enklare för Elin

Uppdaterad
Publicerad

Elin Pettersson från Lindesberg studerar till sjuksköterska vid Örebro universitet. I mars förra året fick hon sitt första barn, och i samma veva införde universitet distansstudier. Ett guldläge för Elin Pettersson, som fick extra tid med familjen.

Till sommaren tar Elin examen och blir färdigutbildad sjuksköterska. På grund av coronapandemin blir det en digital ceremoni. Men digitalt är hon van vid. I över ett års tid har hon skött sina universitetsstudier hemifrån, och tack vare det har hon samtidigt fått mer tid med familjen.

– Jag gick ut på praktik när min dotter var fem veckor och var lite nervös inför hur det skulle funka. Men det funkade väldigt bra. Det var nog jobbigare för mig än vår dotter, säger Elin Petersson.

Coronaviruset i Örebro län

Kunde undvika studieuppehåll

Elin är en av alla tusentals studenter vid Örebro universitet som fått plugga hemifrån. Något som haft sina för- och nackdelar. En av de positiva aspekterna har varit att hon fått mer tid med familjen.

– Nu i efterhand har jag svårt att se hur jag skulle ha klarat av allt med en så liten hemma och fortsätta åka in till Örebro. Det kanske är så att jag kanske hade fått ta studieuppehåll ändå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet