Rynninge IK, Grenadjärvallen. Foto: Monika Bruhn/SVT

Trots sportslig framgång – Rynninge IK kan tvingas lägga ned

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen gjorde klubben en stor bedrift när herrlaget lyckades kvala upp till Division 1 – men trots det verkar ingen vilja ta över styrelsen som meddelade sin avgång på årsstämman i veckan.

Fotbollsklubben Rynninge IK grundades så sent som 1932. Nu kan klubben komma att läggas ner på grund av att ingen vill ta över styrelseuppdragen i föreningen.

– De har valt att inte fortsätta, något som styrelsen meddelade långt innan. Det är inga konstigheter i det, säger Anders Karlsson som sitter i valberedningen och ansvarar för damlaget.

Kan tvingas lägga ner

Den 14 juni håller föreningen en extra årsstämma, och väljs det inte in några nya medlemmar i styrelsen och utskottet då så kommer Rynninge IK att tvingas lägga ner verksamheten.

– Har vi ingen styrelse så har vi ingen förening, det är en vädjan till vår medlemmar i föreningen. Valberedningen har jobbat hårt utan att lyckats med att hitta några nya namn och nu står vi här, säger Anders Karsslon.

Har ni under dagen fått in några nya kandidater?

– Vi har fått in några namn. Vi har en månad på oss så vi jobbar på förfullt. Min förhoppning och tro är att vi har en styrelse klar.

”Det blir svårare och svårare”

Enligt Anders Karlsson så blir det bara svårare att hitta ideell kraft.

– Det blir svårare och svårare att få folk att engagera sig i föreningen, så är det i hela idrottsvärlden. Sedan tror jag att folk är lite rädda över att sitta i en styrelse, men ju fler man är desto lättare blir det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.