Avliden man hittad i lägenhet – utreds som misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades avliden i Örebro på torsdagseftermiddagen. Det är oklart vad som ligger bakom dödsfallet och polisen har inlett en förundersökning om mord.

Det var vid 14-tiden som polisen fick larm om att en man hittats svårt skadad alternativt avliden på en adress i Örebro. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att mannen var avliden.

En förundersökning om mord har inletts för att kunna ta till de utredningsåtgärder som krävs för att kunna fastställa vad som ligger bakom dödsfallet.

– Iakttagelser av mannen och bostaden gör att vi landar i att utreda det som mord, men det kan finnas andra förklaringar säger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

Platsen där den avlidne hittades är avspärrad. Polisen ska bland annat genomföra en teknisk undersökning, knacka dörr och hålla förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.