Polis bevakade avspärrningarna i Markbacken. Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Dömd för skjutningen i Markbacken fritogs från ungdomsvård

Uppdaterad
Publicerad

Den man som dömdes för mordförsöken mot två bröder i Markbacken 2018 har fritagits från Råby ungdomshem i Lund, enligt Kvällsposten.

På onsdagskvällen förra veckan fritogs två män från Råby Ungdomshem i Lund. Den ena personen ska ha varit en 18-årig man som dömdes för mordförsöket i Markbacken i Örebro, uppger Kvällsposten.

Fritagningen

Det var beväpnade män som genomförde fritagningen.

Skottlossningen i Markbacken 2018

– Jag utreder själva fritagningen och jag kan inte alls uttala mig om ärendet då det råder förundersökningssekretess, säger åklagare Åsa Okmark.

Efter fritagningen gick polisen ut med ett rikslarm, men har i nuläget valt att inte gå ut med namn eller bilder på personerna som rymt.

Mordförsöket

Den 18-åriga mannen sköt mot två bröder på nära håll i september 2018. Den ena brodern sköts utomhus och den andra brodern sköts några minuter senare inne i en lägenhet i samma område.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningen i Markbacken 2018

Mer i ämnet