Foto: TT

Döms för djurplågeri och skadegörelse

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna tog sig in i ett stall på Kvinnerstagymnasiet i Örebro i februari 2019. Där tände hon eld på ett täcke som låg på en häst. Nu har Göta hovrätt dömt henne till skyddstillsyn och psykiatrisk behandling. 

På morgonen den 19 februari 2019 upptäckte en elev på Kvinnerstagymnasiet att flera stängsel runt hagarna hade klippts sönder. När eleven kom in i stallet såg hen att täcket till en häst hade brunnit. Elden hade självslocknat men delar av täcket hade bränt fast i hästens päls.

I början av mars samma år anhölls en tonårig tjej misstänkt för brottet. Örebro tingsrätt dömde henne sedan till skyddstillsyn och psykiatrisk behandling för djurplågeri och skadegörelse. Hon friades på åtalspunkten gällande försök till mordbrand.

Kvinnan nekade till brott och överklagade tingrättens dom. Göta hovrätt gör dock samma bedömning som tingsrätten och fastställer därmed domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.