Polisen har spärrat av områden runt om platsen där kroppen hittades. Foto: Johannes Weckström/SVT

Försvunna kvinnan hittad död i vattnet i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Den 97-åriga kvinna som i slutet av förra veckan anmäldes försvunnen har av allt att döma hittats död i Svartån i Örebro. En man häktades i måndags på sannolika skäl misstänkt för människorov. Nu har han även delgivits misstanke om mord.

SOS alarm fick vid lunchtid på torsdagen larm om att en kropp hittats i vattnet vid naturreservatet Oset i Örebro. Strax efter klockan ett kunde de bekräfta att det rör sig om en avliden person.

Polisen spärrade av området kring platsen och under kvällen gick de ut med uppgifter om att det av allt att döma var kvinnan, som natten till den 1 oktober anmäldes försvunnen av hemtjänsten, som hittats död.

Mordet på 97-årig kvinna i Örebro

Misstänkt för mord

Den 45-åriga mannen som häktades tidigare i veckan för människorov, är nu även misstänkt för att ha mördat kvinnan. Mannen har valt att inte uttala sig om misstanken. Kvinnan och mannen är bekanta med varandra sedan några år tillbaka, men är inte släkt.

– Vi är fortsatt intresserade av tips och iakttagelser, säger Diana Qudhaib, presstalesperson region Bergslagen.

Nu kommer det att genomföras en rättsmedicinsk undersökning.

På polisens hemsida skriver kammaråklagare och förundersökningsledare, Therese Johansson, ”nu fortsätter utredningen med förhör av misstänkt och vittnen. Det är en stor utredningsgrupp som jobbar febril med ärendet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 97-årig kvinna i Örebro

Mer i ämnet