Foto: SVT

Dubbel framgång för Dubbelman

Publicerad

Det blev fullträff för Joacim Dubbelmans bidrag i den litauiska deltävlingen i Melodifestivalen som avgjordes i helgen. Båda hans bidrag gick vidare till semifinal.

Själv kunde Joacim Dubbelman inte följa tävlingen eftersom han var på kalas.

– Men det ska visst gå att göra via någon länk på webben, tror jag. Hur som helst fick jag uppdateringar via mina låtskrivarkollegor.

Både upptempolåten ”If tomorrow never comes” och balladen ”Life” gick vidare till semifinalen.

– Nu när jag har två bidrag i semifinalen så sitter jag och kollar om det inte är dags att skaffa biljett och åka ner, funderar Joacim Dubbelman. Jag tror i alla fall att det är semifinal.

Litauens variant av Melodifestivalen avgöra nämligen inte på samma sätt som i Sverige. Dels är delfinalerna fler, dels tävlar inte låt och artist nödvändigtvis ihop.

– Nej jag har förstått det som att artister och låtar väljs ut för sig och sen får artisterna vara med och känna på vilken låt de vill framföra. Det kan också bli ändringar under resans gång.

Hur som helst, dubbla chanser för Dubbelman och låtskrivarkollegorna. Och om han vinner så vet han vilken plats han väljer i finalen i Globen.

– Jag kommer att vifta med Litauens flagga så klart!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.