En advokat Foto: Arkivbild/SVT

Duo pistolhotade man – döms till fängelse

Publicerad

Två män i 20-årsåldern dömdes på onsdagen till fängelse för att bland annat ha försökt utpressa en annan man på 300 000 kronor. Enligt domen har duon hotat mannen med en pistol och gett honom en vecka på sig att betala.

Det var i januari i år som de nu dömda personerna tog med målsäganden till en skog i Örebro kommun där de tvingade ner honom på knä och krävde honom på pengar.

Efter händelsen har en av de dömda skickat sms och påmint om pengarna. Han har också hört av sig till en anhörig för att kräva in pengarna. 

Förnekar gärningarna

Örebro tingsrätt dömer en av gärningsmännen till fängelse i ett år och sex månader bland annat för försök till grov utpressning och vapenbrott. Den andra mannen döms till fängelse i ett år och tre månader för bland annat försök till grov utpressning. Båda döms också att betala skadestånd till målsäganden.

Båda männen förnekar gärningarna.

Olaga hot i samband med krogbesök

En tredje man döms också i målet för att tillsammans med en av männen från duon ha hotat en vakt och ytterligare en person vid en nattklubb i Örebro i oktober i fjol. Straffet för den tredje personen blir fängelse i ett år och tre månader. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.