Ebba Malm vill ha en säkrare skolgård och har skrivit brev till Lindesbergs kommun. Foto: SVT, Johannes WeckströmVisa alla (3)
Visa alla (3)

6-åring kräver skärpning – skriver nu till politikerna

Ebba Malm, som går på Ekbackens skola i Fellingsbro, är ingen vanlig sexåring. När en skolkamrat ramlade ner i en brunn i tisdags skrev hon ett brev till Lindesbergs kommun där hon kräver en bättre skolgård där alla barn kan känna sig säkra.

– Det kändes läskigt, för det har aldrig varit något barn som har trillat ner i någon brunn förut och det har aldrig kommit både brandbilar, ambulans och grävmaskin till skolan, säger Ebba Malm om händelsen.

Ville göra något
När Ebba Malm kom hem från skolan den dagen så började hon fråga sin mamma om vad hon kunde göra åt saken.
– Ebba frågade vem det är som bestämmer egentligen och så började vi prata om hur det är när man röstar och att det är kommunen som bestämmer över skolan. Då sa Ebba att hon ville skriva ett brev till kommunen och hon ville att de kommer och tittar på vår skola, säger Ebbas mamma, Alida Malm.

Kräver stängsel
Ebba kräver bland annat stängsel runt skolan och bättre belysning, men framför allt att politikerna i Lindesbergs kommun med egna ögon ser hur det är på Ekbackens skolgård.
– Jag tycker att alla brunnar som är utan lock ska få lock och att träd som sitter ostadigt ska huggas ner och alla stubbar och rötter som man kan snubbla på ska bort, säger Ebba Malm.

Vad kan ni barn säga till kommunen för att skolgården ska bli säkrare?
– Vi kan berätta hur vi vill att den ska se ut och visa dem sakerna och berätta om de inte vet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer