Foto: Rolf Larsson/SVT

Efter allvarliga olyckan på Hagagatan – polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer skadades allvarligt i en bilolycka på Hagagatan i söndags. Nu vill polisen komma i kontakt med personer som har sett hur den brottsmisstänkte bilisten körde genom Örebro.

Det var tidigt i söndags morse som en bilist körde rätt över en cykelbana och in i ett hus på Hagagatan i höjd med Rosta.

Fyra personer fanns i bilen, och två av passagerarna skadades svårt. Polisen uppger nu att en av personerna slungades ut ur bilen vid olyckan.

En person fördes till sjukhus med livshotande skador och en annan person med allvarliga skador.

Söker vittnen

Nu vill polisen komma i kontakt med personer som kan ha sett hur den mörkblå kombibilen färdades från Adolfsberg till Rosta under söndagsmorgonen.

– Inte minst handlar det väl om att styrka misstanken om vårdslöshet i trafik. Ju fler iakttagelser vi har, desto bättre, säger Stefan Dangart, pressinformatör vid polisen i Region Bergslagen.

Den man i 20-årsåldern som ska ha kört bilen är misstänkt för vårdslöshet i trafik, rattfylleri, vållande till kroppsskada, olovlig körning och narkotikabrott.

Mannen är anhållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.