I fredags brann det i ett batteri som lagrar solengeri på Änglandaskolan. Ingen skadades och brandkåren fick kontroll på branden innan den spred sig. Foto: Joakim Lybeck/SVT

Efter branden på Änglandaskolan – nu tas batterierna ur bruk

Uppdaterad
Publicerad

Den typ av batterier som brann på Änglandaskolan i fredags ska utredas för att fastställa varför det började brinna. Tills dess avvaktar Futurum att installera fler och tar även andra batterier ur drift.

Det kommunala fastighetsbolaget Futurum har i samråd med byggentrepenören och batterileverantören påbörjat en utredning av batteriet och orsaken bakom branden.

I väntan på utredningen har fastighetsbolaget valt att plocka ut den typen av batterier ur Norrbyskolan och att avvakta med att installera dem på Tullängsskolan och Vintrosa skola.

– Vi måste veta att de är säkra till 100 procent, säger Göran Lunander, VD för Futurum.

Oklart vad som hänt

Vad som har hänt är fortfarande oklart.

– Det är för tidigt att säga vad som hänt, men vi kommer få svar på det. Så får vi ta ett beslut om batterierna därefter, säger Göran Lunander.

Om solcellsbatterierna inte visar sig vara säkra kommer Futurum att föra en dialog med leverantören för att lösa situationen för att få säkra batterier.

– Solcellerna fungerar som de ska, det var själva lagringen som började brinna, säger Göran Lunander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer