Foto: Jan Larsson (läsarbild)

Efter dödskjutningen på Väster – polisen efterlyser iakttagelser

Uppdaterad
Publicerad

Den 15 juli skedde en dödsskjutning på Väster i Örebro. Nu efterlyser polisen iakttagelser kopplade till händelsen.

Runt klockan 23 på onsdagskvällen den 15 juli blev en man skjuten på Väster i Örebro. Personens liv gick inte att rädda.

Vill ha iakttagelser

Polisen är intresserad av alla iakttagelser innan, under och efter modet, skriver de i ett pressmeddelande.

Misstänkta gängskjutningar i Örebro

De skriver att vittnen iakttagit en man som cyklade i hög hastighet från platsen. Enligt vittnena bar mannen en färgstark jacka, glasögon och keps.

”I den stunden såg han ut så, men han kan ha förändrat klädsel eller färdsätt efter vägen” säger Herman Arenvang, utredare hos polisen.

Har man några tips kontaktar man polisen på 114 14.

Full kraft i utredningen

Utredningen bedrivs gemensamt av region Bergslagen och den nationella operativa avdelningen, NOA. Hittills har polisen bland annat genomfört ett stort antal förhör, inhämtat fysisk och teknisk bevisning, kartlagt offret, analyserat material och gjort en omvärldsbedömning.

”Vi jobbar med fullt kraft i utredningen och många har redan bidragit med tips, men vi behöver fler. Det är viktigt att alla tar sitt ansvar och hjälps åt för att lösa detta” säger Herman Arnevang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta gängskjutningar i Örebro

Mer i ämnet