Foto: Anders Wiklund/TT

Efter dödsolyckan på riksväg 52 – lastbilschauffören förnekar brott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern är misstänkt för tre brott efter helgens dödsolycka på riksväg 52 strax utanför Hampetorp. Enligt åklagaren Anders Persson nekar den misstänkte till alla anklagelser.

Olyckan skedde vid niotiden på lördagsmorgonen. Det var en taxibil och en lastbil som kolliderade. Taxichauffören, en man i 55-årsåldern, omkom i samband med olyckan.

Föraren av lastbilen greps vid olycksplatsen. Han är numera anhållen misstänkt för vållande till annans död, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Motstridiga uppgifter

Anders Persson som är åklagare i fallet vill inte kommentera hur olyckan gått till.

– Det är ingenting jag vill gå in närmare på just nu. Jag vet vad den misstänkte har påstått. Om det är som han säger har han ingen skuld i det här. Men det finns en del som talar för att det inte är som han säger, förklarar Anders Persson.

En man i 35-årsåldern som var passagerare i taxibilen fick också föras till Universitetssjukhuset i Örebro. Han mår efter omständigheterna väl, enligt en presskommuniké från sjukhuset.

Kan begäras häktad

Det är bland annat passagerarens vittnesmål som ingår i bevisningen mot lastbilschauffören.

– Dessutom talar den preliminära bedömningen av hur det ser ut på platsen och skadorna på bilen nog mer för att det inte är som chauffören säger, säger Anders Persson.

Den misstänkte är medborgare i ett land utanför EU. Nu är det upp åklagaren att fatta beslut om mannen ska begäras häktad.

Både taxibilen och lastbilen kommer undersökas mer av polisens tekniker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.