”Vittnen berättar att allt gått väldigt snabbt”, säger Karin Eldblom vid polisen i Hallsberg. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ingen misstanke om brott efter dödsbranden i Askersund

Publicerad

Efter att två personer dog i den kraftiga husvagnsbranden utanför Askersund natten till lördagen är brandorsaken fortfarande inte fastställd.
– Det kan bli svårt eftersom husvagnen brann ner till grunden, säger förundersökningsledaren Karin Eldblom.

Branden i husvagnen på campingen Husabergs Udde, strax söder om Askersund, hade ett mycket snabbt förlopp, konstaterar Karin Eldblom:

– Vi har hört ett flertal vittnen som vaknat av att de hört elden spraka och sedan vittnat om att allt gått väldigt snabbt.

Polisen har haft kriminaltekniker på plats, men än så länge har ingen brandorsak kunnat fastställas.

Kan bli svårt att slå fast orsak

– Vi vet inte än, men det kan bli så att vi inte kan slå fast någon orsak. Min erfarenhet är att det ofta är svårt när något brinner ner till grunden, oavsett om det är en husvagn, en bil eller ett hus, säger Karin Eldblom.

– En hund kan visserligen hitta spår av brandfarlig vätska, men det betyder ju inte att man för den skull kan slå fast att det är brandorsaken. På en camping är det ju många som använder tändvätska när de grillar, tillägger hon.

Hon konstaterar att det inte finns någon misstanke om brott. De omkomna är hemmahörande i länet och anhöriga är underrättade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer