Bob Impola efter Vasaloppet 2018. Foto: SVT

Efter fjolårets andraplacering – Bob Impola laddar inför årets Vasalopp

Uppdaterad
Publicerad

Ifjol knep han andraplatsen. Nu laddar Bob Impola från Kopparberg inför årets Vasalopp på söndag, och siktar på att fajtas ända in i mål. – Det brukar vara de tjugo sista kilometerna som avgör.

På söndag går starten för det 90 kilometer långa Vasaloppet. Redan på torsdagförmiddagen var Bob Impola uppe i Sälen för att testa skidspår och skidor. För det är mycket som ska stämma, inte minst att välja rätt exemplar av de tio par skidor han har med sig.

– Imorgon ska jag välja vilka par jag ska åka med och på lördag vilka vallor och vad jag ska lägga för struktur.

Vill fajtas in i mål

Förra året körde han i mål som tvåa, efter vinnaren, norrmannen Andreas Nygaard. Inför årets lopp är det stora målet:

– Att vara i den bästa formen igen. Det är svårt att säga placeringsmål men man vill ju toppa. Hur det kommer att gå beror lite på vad det blir för lopp, men jag skulle vilja vara med och fajtas ända in i mål.

Försök att njuta

Impolas tips till alla som tar sig an utmaningen för första gången är att ha med sig gott om mat och dryck, och att försöka njuta så mycket som möjligt. För egen del skulle han ha legat i hårdträning inför loppet. Efter en del tävlingar i januari blev det lite vila på grund av sjukdom.

– Nu känns det okej, det var lite vila som behövdes för kroppen.

Har du någon plan för hur du ska köra på söndag?

– Det är väl att vara med så länge som möjligt och se vad som händer. Det brukar vara de sista tjugo kilometerna som avgör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.