Många poliser och en ambulans var på plats under lördagens polisinsats. Foto: Läsarbild

Efter lördagens polisinsats i södra Örebro – man häktad för två fall av grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sedan tidigare sitter frihetsberövad efter lördagens polisinsats är sedan tidigare dömd efter att ha huggit ihjäl en person med kniv. Mannen i 20-årsåldern har nu häktats för två fall av grov misshandel.

Det var under lördagsförmiddagen som tungt beväpnad polis kallades till en adress i närheten av Sveaparken i Örebro. Polisen berättade att insatsen föranleddes av en affärsuppgörelse som gått snett.

– Jag kan inte berätta något om omständigheterna kring mordförsöken i dagsläget. Men de inblandade är bekanta med varandra, säger åklagaren Christine Chi.

Fler grova brott

Hon begärde mannen häktad misstänkt för två fall av försök till mord, grovt rån och grovt vapenbrott. Samtliga brott ska ha begåtts under slutet av förra veckan.

Under häktningsförhandlingen beslutades dock att ändra brottsrubriceringen till två fall av grov misshandel istället för mordförsök, eftersom bevisningen inte räckte till, skriver P4 Örebro.

– Jag uttalar mig inte om vilken typ av bevisning vi har, men vi ska vidta fler utredningsåtgärder, säger hon.

Sedan tidigare dömd

Den frihetsberövade mannen är sedan tidigare känd av polisen. Efter ett bråk utanför en tunnelbanestation i Botkyrka 2015 högg den misstänkte mannen ihjäl en annan man med kniv. 

Gärningen skedde i självförsvar. Mannen dömdes av Svea hovrätt till ett års fängelse för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.