Foto: TT/SVT

Efter mötet med advokaten – glimt av hopp för Indianerna

Uppdaterad
Publicerad

Styrelseordföranden Dan-Åke Moberg låter något lättad efter dagens möte med advokaten om läget för konkurshotade bolaget bakom speedwayklubben Indianerna. Med sig till mötet hade styrelseledamöterna insamlade pengar som behövs för att kunna förbereda en rekonstruktion.

Några ljusningar i en annars mörk tillvaro hos speedwayklubben Indianerna i Kumla har den senaste tiden skönjats. Inte minst vid dagens möte med bolagets advokat som skall hjälpa till med att försöka få bolagets ekonomi i balans och undvika konkurs.

– Jag tyckte det här lät bra och det tror jag vi kan klara, säger Dan-Åke Moberg, styrelseordförande i Indianerna AB.

Men advokatens tidsfrist är kort i förhållande till de summor som skall in för att en rekonstruktion av bolaget ska komma till stånd.

– Vi kom ju dit med de pengar jag skulle ha för att advokaten skulle kunna börja arbeta. Han kom faktiskt med en del idéer som de andra två från styrelsen tyckte var väldigt bra. Det ska vi nu jobba med fram till torsdag nästa vecka. Därefter om vi ser att det är möjligt med den idén han hade så skall vi göra en rekonstruktion. Det ser mer hoppfullt ut den här gången än det gjorde förut. Men vi vet ju fortfarande inte. Vi behöver ju skaffa fram ett antal pengar säger Dan-Åke Moberg.

Intressenter finns

Vad i detalj som idén handlar om eller hur mycket pengar som skall in vill Moberg inte gå in på. Inte heller vill han berätta vilka som kan vara beredda att ställa upp. Men han säger att det finns intresserade.

– Det var ett bra möte med advokaten och vår revisor var med också. De hade pratat ihop sig och kom med en liten idé hur vi skall jobba så får vi se om vi  kan klara det. Det börjar vi med imorgon. Idén är ju att få fram pengar, men även att säkra pengarna för de som sätter in lite grann, så det inte bara är bortkastat, säger Moberg.

Så det omedelbara konkurshotet är avvärjt som du ser det?

– Ja det är det. En vecka... Det är i alla fall ett försök som ser bra ut och det skulle ju vara bra om vi kunde klara ut det.

”Utgifterna desamma”

Klubben har för närvarande ett antal ärenden hos kronofogden och skulder på över fyra miljoner kronor. Att klubben hamnat i akuta ekonomiska bekymmer lastar han sig själv för.

– Det är klart jag känner skuld i det. När vi såg hur det såg ut i augusti och skulle börja köra den där sista serien, så är det ju lätt så här efteråt att säga att det dör skulle vi gett fan i. För det var ju då det gick åt skogen direkt. De sista matcherna blev det ju nästan inga intäkter på. Men utgifterna är ju desamma, säger Moberg.

Hur mår du nu?

– Jag mår ju naturligtvis jävligt dåligt. Så är det ju. Det är tungt. Men jag skall försöka den här veckan också. Det har vi ju också pratat om att vi behöver få fram en ny ordförande för bolaget. Men det är ju inte lätt att få när det ser ut så här, säger Moberg.

Undantag från regler

I lördags fattade idrottsförbundet SVEMO beslutet att klubben får vara kvar i elitserien trots att bolaget kan bli aktuellt för en rekonstruktion.

– Det ingår ju egentligen inte i deras uppdrag att tillåta oss vara kvar i elitserien, men det är ju bra för oss att de tagit det beslutet. Då har vi ju chansen, säger Dan-Åke Moberg.

De som ställt upp med pengar till dagens möte har han några särskilda ord att förmedla till:

– Det är ju ett hjärtligt tack. Det är oerhört viktigt för oss. Det är ju en bit kvar. Men det går ju betydligt lättare nu när vi har allt klart med advokathjälp, säger Dan-Åke Moberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Indianerna

Mer i ämnet