Foto: Anders Nord/SVT

Efter olyckan i Silverhöjden – föraren påträffad full

Uppdaterad
Publicerad

Den saknade föraren av lastbilen som spritt grönsaker på riksväg 50 vid Silverhöjden under morgonen är nu påträffad. Han hittades tillsammans med en ryggsäck full med alkohol av hundpatrull en bra bit in i skogen.

Det var vid 06.30-tiden som en olycka med en lastbil inträffade på riksväg 50 vid Silverhöjden norr om Kopparberg. När polisen kom till platsen saknades föraren, och man misstänkte först att föraren chockats vid olyckan och därför lämnat platsen.

En hundpatrull från polisen började sökandet efter föraren, och vid 10.08 meddelades att föraren påträffats.

– Hundpatrullen nosade upp honom en bra bit in i skogen, påverkad av alkohol, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

”Undkomma rättvisan”

Varför chauffören, en man i 35-årsåldern, gett sig ut i skogen efter olyckan är oklart, men han frihetsberövades misstänkt för rattfylleri.

– Han hittades med en ryggsäck full med alkohol så en misstanke är väl att han vandrat ut i skogen för att undkomma rättvisan, säger Tommy Lindh.

Eftersupning måste uteslutas

Polisens uppgift nu blir att försöka klargöra hur påverkad föraren var olyckan inträffade.

– Vi måste kunna utesluta det här med eftersupning, alltså att han druckit mer efter att han lämnat lastbilen, och det gör vi med både blod- och urinprov samt i vissa fall blåstest. Vi får se hur vi ska hantera det här provet.

Senare meddelade polisen att chauffören släppts men fortfarande är misstänkt för grovt rattfylleri, smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.