Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rickard Johansson, säkerhetsansvarig på Svenska bilsportsförbundet, ska se över om det var en olycka eller om det var ett säkerhetsfel. Bilden till höger har inget med helgens tävling att göra. Foto: SVT

Efter olyckan under folkracetävlingen i Laxå – förbundet vill utveckla säkerheten

Uppdaterad
Publicerad

Det var under helgens folkracetävling på Venabanan i Laxå som en funktionär i 70-årsåldern avled efter att blivit påkörd. Svenska bilsportförbundet har jobbat tätt med klubben efter olyckan och kommer nu utreda om de behöver öka säkerheten ännu mer.

Alla funktionärer ska ha en utbildning innan de får jobba under en tävling, och den får de genom Svensk bilsport. Utöver detta finns det en säkerhetsplan och en säkerhetschef under tävlingarna, alla banor besiktas och går på en 3-årig licens.

– Trots att vi har en väldigt stor säkerhet under tävlingar kan det ske olyckor men det är väldigt sällan. Men jag måste säga att klubben har hanterat detta riktigt bra genom att ge alla inblandade det stöd som behövs. Vi vill ta med oss lärdomar och göra oss bättre, säger Rickard Johansson, säkerhetsansvarig på Svenska bilsportförbundet.

Starta klippet för att se Rickard Johansson, säkerhetsansvarig på Svenska bilsportförbundet, berätta mer om arbetet efter olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.