Foto: TT

Efter översvämningen 2015– kommunen kontrollerar fastigheter

Publicerad

För två år sedan drabbades flera områden i Hallsbergs kommun av massiva översvämningar. På bara några dygn föll över två miljoner kubikmeter vatten.

– På grund av översvämningen 2015 genomför vi nu kontroller av fastigheter, säger Aram Alsadi.

Det var i september 2015 som framför allt Hallsbergs kommun drabbades av stora översvämningar. Under den här och nästa vecka kommer fastigheter i Vretstorp att kontrolleras.

– Vi kommer att kontrollera att takvatten från stuprören inte är kopplade på avlopsledningen. Det orsakar källaröversvämning längre ner i systemet, säger Aram Alsadi, VA-ingenjör vid kommunen.

Rök i systemet

Bland annat kommer det att ske en inventering av stuprör och eventuella golvbrunnar i garage, samt kontroll av felkopplingar.

– Vi skickar rök i avloppsnätet och kollar sedan var den tränger ut. Kommer röken upp ur stupröret är det felkopplat, säger Aram Alsadi.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.