En skiss över hur Fisktorget kan se ut i framtiden. Foto: Örebro kommun

Efter Rosa gatan– vill ha permanent lösning för Fisktorget

Uppdaterad
Publicerad

Gatan har varit både rosa och grön. Men nu vill kommunen ha in idéer till en permanent lösning för Fisktorget i centrala Örebro.

– Idéerna som vi får in kommer att användas som inspiration i arbetet med Fisktorgets utformning, säger Lovisa Berg.

De senaste somrarna har Örebro kommun laborerat med flera tillfälliga lösningar vid platsen. Gatan och torget längs med Svartån har varit både rosa och grön. Men nu vill kommunen hitta en permanent lösning för Fisktorget– och de vill ha örebroarnas hjälp.

– Det är viktigt för oss att veta hur örebroarna vill använda torget för att det ska bli så bra som möjligt, säger Lovisa Berg, landskapsarkitekt i ett pressmeddelande.

Vill ha förslag

Det är tidigast 2019/2020 som Fisktorget planeras att byggas ut, men redan nu vill kommunen ha in synpunkter och idéer för hur platsen ska utformas på bästa sätt. Idéer och skisser går att skicka in via kommunens hemsida. Enligt kommunalråd Björn Sundin (S) har tidigare somrars temporära lösningar varit ett bra sätt att testa hur staden ska utformas.

– Att arbeta med tillfällig omställning av ytor i stadskärnan ger oss både nya kunskaper och gör city mer attraktivt, säger Björn Sundin (S), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.