Foto: Cathrine Gustavsson/SVT

Efter sex år av kamp i Vretstorp – nu invigs bensinmacken

Uppdaterad
Publicerad

Den har kommit att kallas ”Folkets mack”. Och vägen fram till att få en mack till Vretstop igen har varit lång, men idag invigs den nya bensinmacken vid Viiby krog.

Nästan sex år har hunnit gå sedan byalaget i Vretstop satte upp målet på agendan. Hundratals samtal senare, till både myndigheter och bensinbolag, har nu målet blivit verklighet.

– För Vrestorp och hela byggden omkring är det här ett lyft. Det har inte varit någon lätt resa så vi är väldigt glada att invigningsdagen äntligen är här, säger Torbjörn Åkesson, ordföranden i Vretstorps byalag.

Vid invigningen som startade klockan 10 på lördagsförmiddagen kommer kommunstyrelsens ordförande Magnus Andersson (S) att sköta bandklippningen. Dessutom ska den coolaste Epa-traforn koras bland besökarna.

– Jag hoppas det kommer en hel del folk och verkligen firar att den här kampen äntligen är över, säger Torbjörn Åkesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.