80-tal anställda blir av med jobbet när Örebro omsorg lägger ner. Foto: Tilal Altaib/SVT

Efter tvisten – Örebro omsorg lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Örebro kommun valt att häva avtalet med hemtjänstföretaget Örebro omsorg lägger nu företaget ner sin verksamhet i kommunen.

Det var i början av året som Örebro kommun meddelade att de häver avtalet med hemtjänstföretaget Örebro omsorg. Orsaken ska enligt kommunen vara att företaget gjort sig skyldiga till avtalsbrott, genom anhöriganställning och otillbörlig marknadsföring, men några detaljer har kommunen inte gått ut med.

Tvingas lägga ner

Nu meddelar företaget att de på grund av situationen kommer lägga ner sin verksamhet i Örebro.

Hemtjänsttvisten i Örebro

– Vi har fått information om att vi den 31 januari ska lämna in våra arbetskläder, då blir vi av med jobben. Det känns oerhört tråkigt. Inte bara för oss som jobbar här utan lika mycket för våra kunder, säger Eva Sandberg, anställd på företaget.

”Inte frivilligt”

Att företaget lägger ner innebär att ett 80-tal personer kommer att sägas upp. Gustav Tornberg är enhetschef på Örebro omsorg och bekräftar uppgifterna.

– Det här är inget vi gör frivilligt, men vi kan inte fortsätta om inte Örebro kommun som arbetsgivare godkänner oss. Ingen kund får vara hos oss efter den 31 januari, säger han.

– Vi har försökt ha en dialog med kommunen, men de har inte lyssnat.

Gustav Tornberg ser inga alternativ som skulle göra att företaget kan fortsätta sin verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hemtjänsttvisten i Örebro

Mer i ämnet