I slutet av mars utsattes Hemköp vid Mejeritorget för ett rån. Foto: Emilie Pless/SVT

Efter väpnat rån mot matbutik – misstänkt åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har åtalats efter det väpnade rånet mot Hemköp vid Mejeritorget i Örebro. Genom att hota personal med kniv misstänks mannen ha fått med sig varor från matbutiken i slutet av mars.

Det var den 28 mars som den aktuella matbutiken blev utsatt för ett rån. När personal upptäckte att en man försökte få med sig varor utan att betala, blev situationen hotfull. Mannen tog då fram en kniv och hotade personalen, för att sedan lämna platsen med varor.

Åklagare har nu åtalat den misstänkte mannen – något som NA var först med att berätta om under tisdagen.

Krockade under flykten

Den misstänkte gärningsmannen ska efter rånet ha krockat med sin flyktbil på norr i Örebro. Mannen fortsatte dock sin färd norrut på väg 50. Efter tips från allmänheten lyckades polisen följa efter mannen och gripa honom på en grusväg i närheten av Lindesberg.

Mannen sitter nu åtalad för rån, brott mot knivlagen, smitning från olycksplats, rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.