Arnold Bengtsson på Lindesberg volleys hemmapremiär Foto: SVT

Kommunalrådet uppmanas att avgå efter volleyskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Lindesberg uppmanar nu partikamraten Arnold Bengtsson att avgå efter turerna kring Lindesbergs volley.

Det var efter ett extrainsatt styrelsemöte på söndagkvällen som Arnold Bengtsson fick beskedet att han nu uppmanas att lämna sina uppdrag i kommunen.

– Jag vet uppriktigt sagt inte hur jag ska agera för det här är så pass nytt, säger Arnold Bengtsson till Tvärsnytt.

Volleyfusk

”Tolkat uttalande på fel sätt”

Kommunalrådet Arnold Bengtsson som sitter i Lindesberg volleys styrelse har erkänt att klubben gjort fel i hanteringen med spelaren Nadya Gresevas kontrakt. Han har till Tvärsnytt erkänt att han känt till konstruktionen med dubbla kontrakt men att syftet inte varit att lura Migrationsverket.

Nadya ska istället ha fått andra förmåner istället för lön som bostad och resor. Därmed har klubben kunnat hålla nere arbetsgivaravgiften. Något som han i efterhand medgett rimmar illa med socialdemokraternas krav på höjda arbetsgivaravgifter.

– Jag anser att media har tolkat ett uttalande på fel sätt, säger Arnold Bengtsson. Vi har gjort fel och vi ska rätta till det men det har inte handlat om att undanhålla skatt. Och vi har inte blivit fällda för något ännu av vare sig Migrationsverket eller Skatteverket.

Orkar inte stå emot mediabilden

Han menar att styrelsens uttalande inte grundar sig på att han agerat fel formellt.

– Det handlar om att man inte orkar stå emot mediabilden av det som har hänt, säger han. Dessutom har vi kallat till ett extra medlemsmöte på onsdag. Jag tycker att medlemmarna borde få säga sitt och inte bara styrelsen.

Hur Arnold Bengtsson kommer att göra vet han inte.

– Jag måste få fundera lite, säger han, men formellt måste det till ett fullmäktigemöte innan jag kan bli entledigad från mitt uppdrag.

Pressmeddelande från Socialdemokraterna

Lindesberg 2013 10 20

Lindesbergs Socialdemokratiska Arbetarekommuns styrelse anser att förtroendet för Arnold Bengtsson som ledande företrädare brustit med anledning av händelserna kring Lindesberg Volley. Därför har vi uppmanat Arnold att avsäga sig sina kommunala uppdrag.

Arnold Bengtsson är en skicklig politiker och hängiven föreningsmänniska men med tanke på den skada de senaste händelserna inneburit för förtroendet för honom och partiet anser vi detta vara den bästa lösningen.

Lindesbergs Socialdemokratiska Arbetarekommuns styrelse

Arnold Bengtssons (S) politiska uppdrag

Arbetsmarknadsnämnden, ersättare

Barn- och utbildningsnämnden, ordförande

Energikällan Linde AB, ombudsman

Fullmäktigeberedning för översyn av utvecklingsstrategi, ledamot

Industrilokaler i Lindesberg AB, suppleant

Jämställdhetsgrupp, representant

Kommunfullmäktige, ledamot

Kommunfullmäktiges valberedning, ordförande

Kommunstyrelsen, ledamot

Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, ledamot

Linde Energi AB inkl Linde Energi försäljnings AB, ombudsman

Linde Exploatering AB, ledamot

Linde Stadshus AB, ledamot

Regionförbundet Örebro län, ersättare

TURSAM i Bergslagen, ledamot

Vuxenutbildningsnämnden, ersättare

Källa: Lindesbergs kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Volleyfusk

Mer i ämnet