Efterlyst bilförare omhändertogs efter polisjakt

Uppdaterad
Publicerad

Efter en biljakt i södra delarna av länet kunde polisen stoppa en efterlyst man i 60-årsåldern. Han hade då inte inställt sig för ett kommande fängelsestraff.

Det var under tidiga kvällen som en polispatrull åkte för att leta efter mannen, som inte dykt upp hos Kriminalvården för att avtjäna ett fängelsestraff. Patrullen upptäckte då en bilen med den ensamme föraren och en biljakt påbörjades.

Den gick i hög hastighet, bland annat på riksväg 49 och 50, men även länsväg 205 och E20 västerut.

– Stundtals körde de i över 150km/h, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisen.

– Trots flera försök att stoppa mannen fortsatte han över länsgränsen till Västergötland och där kunde vi få stopp på honom när trafiken tätnade.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med insatsen. Mannen omhändertogs, togs in för provtagning och är nu överlämnad till Kriminalvården. Han har flera gånger dömts för bland annat rattfylleri, vårdslöshet i trafik och grova olovliga körningar.

Han är nu misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och för att inte ha stannat på polismans tecken.

– Vi måste få bort den här typen av förare från trafiken, säger Mats Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.