Händelsen är anmäld som en allvarlig arbetsolycka till Arbetsmiljöverket. Foto: Arkivbild

Elev drog av hår på lärare

Publicerad

När en elev störde och ombads lämna klassrummet grep den tag i lärarens hår. Läraren, som fick håret avslitet, blev även slagen i ansiktet.

Händelsen inträffade i början av september på en grundskola i Örebro kommun. Det började med att en elev störde under en lektion och ombads lämna klassrummet.

Två lärare försökte då lugna eleven så att lektionen kunde fortsätta.

Flera försökte stoppa händelsen

”Eleven hoppar då upp och rycker tag i lärarens hår med båda händerna”, står det i skolans anmälan till Arbetsmiljöverket.

Läraren fick även motta en spark och i samband med att annan personal tillsammans med en elev försökte stoppa händelsen rycktes ännu mer hår av.

Fick även slag i ansiktet

Efter att eleven hade släppt greppet om håret och läraren försökte lugna eleven fick läraren även ett slag i ansiktet.

”Händelsen har inneburit att läraren tappat en del av sitt hår. Framförallt har händelsen inneburit chock och stress för läraren” står det i anmälan om allvarlig arbetsolycka som skolan skickat in till Arbetsmiljöverket.

Uppdatering 26 september 2019:

Elevens föräldrar har kontaktat SVT och menar att händelsen inte gick till så som skolan skriver i sin anmälan till Arbetsmiljöverket. Föräldrarna har även gjort en anmälan om kränkande behandling till Skolinspektionen.

Där menar de bland annat att eleven försvarade sig eftersom läraren drog eleven i händerna genom klassrummet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer