Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malin Langörgen och ett av hennes konstverk. Foto: Fanny Hult/SVT

Elever från Örebro konstskola skapar verk till The Magic Forest

Uppdaterad
Publicerad

På fredag vankas det premiär för ”The Magic Forest” i stadsparken i Örebro. Det som är nytt för i år är att fem elever från Örebro konstskola skapar och installerar ljusverk i parken. SVT är med när Malin Langörgen berättar och visar upp ett av sina konstverk.

Varje dag från och med 9 december kommer en ny och längre ljusshow med ljudinslag att hålla igång varje kvart mellan klockan 16 och 20 fram till den 31 december. Malin Langörgen menar att vi kommer att få se olika verk som speglar mycket av hennes uttryck och färger.

– Jag blir inspirerad av färger, bilder på blommor, det kan vara texturer. Sen händelser i världen har en tendens att kunna drivas ganska bra av ilska, säger Malin Langörgen, konstnärselev från Örebro konstskola.

Nya utmaningar

I processen berättar Malin att hon har utmanat sig själv genom att arbeta med nytt material och testat nya tekniker.

– En av utmaningarna var att skapa något stort. Det var något som jag sa till mig själv att nu ska jag ta chansen, så det slutade med att hon blev 1,90 cm lång. Det är första gången som jag gör något verklighetstroget, säger hon.

Hör i klippet för att få veta mer om Malin Langörgens uttryck, vad hon har skapat och vad vi kan få se mer av i parken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.