Foto: SVT

12-åringar skänkte leksaker till sjukhus istället för att åka på skolresa

Uppdaterad
Publicerad

Istället för att åka på klassresa för den insamlade klasskassan bestämde sig eleverna i klass 6A och 6B på Lunbyskolan i Örebro att pengarna skulle skänkas till Lekterapin på USÖ.

– Jag är jätteglad att vi i de här två klasserna gjort det här, säger William Johanson, elev på skolan.

Det var efter att två av eleverna förlorat sin mamma som resten av sjätteklassarna bestämde sig för att pengarna skulle gå till ett välgörande ändamål, istället för en klassresa till Liseberg.

– Först tänkte vi att vi skulle skänka bort allt, men sen kom någon på idén om att köpa leksaker och ge bort och sen skänka pengarna som blev över, säger Lano Saman i klass 6B.

Samlade in pengarna själva

Pengarna har de samlat in själva genom att arrangera disco och sälja kakor. De sista pengarna fick de i bidrag. I dag lämnade de över kasse efter kasse med leksaker, gosedjur och spel till Lekterapin, dit både sjuka barn och barn med sjuka föräldrar kommer.

– Först tänkte vi på hur det skulle gå och hur vi skulle göra, vilket sjukhus vi skulle skänka till och så. Det var glatt och vi lyckades tillslut. Alla var med på det här, säger Aylen Arkan, också elev i 6B.

– Jag är stolt och jag tror att alla våra lärare är stolta över oss också, säger William Johanson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.