Lena Sörbö, rektor på Vivallaskolan, har efter tisdagens skottlossning pratat med polisen om händelsen. Hör henne i klippet ovan. Foto: SVT

Elever på Vivallaskolan hörde skottlossningen

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossningen i Vivalla hördes av flera elever på Vivallaskolan. Nu berättar rektorn om hur elever på skolan kom inspringande i samband med skjutningen.

Vid 14-tiden igår fick polisen in ett larm om en skottlossning på Visgatan i Vivalla; bara ett stenkast bort från Vivallaskolan. Enligt uppgifter till SVT Örebro ska flera elever ha hört skott.

– Jag satt inne på mitt kontor när elever kom inspringande och berättade att det hade skett en skottlossning, säger Lena Sörbö, rektor på Vivallaskolan.

Följde med elever hem

Under onsdagen har lärarna på Vivallaskolan diskuterat händelsen med eleverna i klassrummen och under gårdagen följde Lena Sörbö med några oroliga elever hem.

– Folk höll sig inomhus, det var väldigt lugnt i Vivalla efter skottlossningen, säger hon.

Hör hur det gick till när rektor Lena Sörbö förstod att det skett en skottlossning i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.