• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer:

Eleverna samlar pengar till afrikanskt barnhem

Publicerad

Eleverna på Stadsskogsskolan i Lindesberg samlar ihop pengar till ett barnhem i Tanzania. Barnhemmet, Simbas footprints, startades 2012 av Lindesbergsfödda Frida Karlsson, som tidigare har varit elev på just Stadsskogsskolan.

– Efter att jag hade varit i Tanzania som socialarbetare fick jag stor respons från Sverige, och särskilt Lindesberg. Det var många som ville skänka pengar, kläder och leksaker och först var tanken att jag skulle vara en mellanhand, men sedan bestämde vi oss för att öppna ett barnhem, berättar hon.

I oktober ska Stadsskogsskolan ha sin tredje Simbadag. En dag då eleverna får göra vad de kan för att samla pengar till barnhemmet.

50.000 kronor i fjol

– Jag städade nästan hela huset och fick hundra kronor av mamma, säger Emil Wellander som även var med på arbetsdagen förra året.

Första året samlade skolan ihop nästan 50 000 kronor till barnhemmet, och dessutom anser läraren Anne Pettersson att projektet ger eleverna chansen att lära sig om omvärlden.

– Vi känner att elverna här i Sverige har det väldigt bra. Det är viktigt att de får se hur det ser ut i världen och att man kan göra skilnad när det är många som hjälps åt, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer