Vad tycker eleverna om de nya duschrummen på Lillåns skola? Indra Ånvall, Ellen Jacobsson, Ludwig Blomqvist och Måns Möllberg inspekterar och tycker till. Foto: SVT

Tummen upp för nya, tryggare skolduschar

Uppdaterad
Publicerad

Lillåns skola i Örebro har fått nya duschrum efter en renovering i fjol. Nu får eleverna duscha i bås med draperier, och det finns även ett bås med låsbar dörr.

– Tio av tio, ger Måns Möllberg, klass 5A, de nya duschbåsen i betyg.

Örebro kommun har lovat att alla kommunala grundskolor ska få nya, tryggare duschutrymmen med avskiljande väggar och ett bås med låsbar dörr. Än så länge är det är det 16 av Örebros grundskolor som redan fått eller snart ska få uppgraderade duschrum.

Ellen Jacobsson, klass 5A, tycker att duscharna blivit bra efter renoveringen. Men hon önskar att det fanns ytterligare ett bås med låsbar dörr, så fler får möjligheten att låsa om sig.

– Om man kanske inte vill visa, eller bara vara ifred liksom, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.