Ella Johansson blev rejält försenad och missade en antagningsworkshop på den skola hon sökt till i Göteborg Foto: Privat

Ella missade antagningsprovet på grund av tågförseningar

Uppdaterad
Publicerad

Ella klev på tåget i Örebro vid 9-tiden på måndagsmorgonen och räknade med att vara framme vid 12-tiden i Göteborg. Men vid 20.30 var hon fortfarande fast på tåget som beräknades vara framme först vid 22-tiden.

Ella Johansson från Örebro hoppade på SJ-tåget i Örebro i morse för att åka till Göteborg på en antagningsworkshop till en folkhögskola hon sökt. Men resan blev inte som hon tänkt sig.

– Det tog stopp första gången i Falköping. Där stod vi still i två och en halv timme. Sen rullade vi en bit och stod still utanför Herrljunga en stund. Sen kom vi in i Herrljunga och där har vi stått i flera timmar, säger Ella.

Ingen ersättningstrafik kom

Men trots att tåget befann sig vid stationen och flera då valde att lämna tåget så har inga alternativ erbjudits de resenärer som valde att fortsätta resan.

– Det har varit en del prat om att det inte har kommit någon ersättningstrafik. Det kunde det ju ha gjort, säger Ella.

Maten i restaurangvagnen har tagit slut och passagerarna har erbjudits vatten och energikakor, berättar hon. En stilla tröst är att hon på tåget träffat två andra personer som skulle till samma antagningsprov.

– Mina reskamrater har rest från Sundsvall och Umeå, berättar hon.

”Är besviken så klart”

Det har under hela den tidsmässigt långa resan varit dålig information, berättar Ella. Hon har haft gott om tid på sig att sitta på situationen och fundera.

– Jag känner mig helt okej. Jag är ju besviken så klart att jag missade det jag hade tänkt och har inte så hög energi just nu, men jag är inte den som är värst drabbad. Jag har inget djur, eller litet barn eller så. Här finns hundar, små barn och människor med diabetes, säger Ella.

”Frustration bland personalen”

När SVT pratar med henne har tåget börjat rulla och befinner sig mellan Borås och Göteborg. Det beräknades vara framme vid 22-tiden på måndagskvällen. Hon kommer att stanna i Göteborg under tisdagen för att besöka skolan och hoppas det löser sig med antagningsförfarandet.

– Det har ju varit lite frustration i personalen också, att de inte får någon information, säger Ella.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.