Emil Eriksson filmade busschauffören som surfade medan han körde. Foto: SVT

Emil filmade busschauffören: ”Jag fick panik!”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste bussresorna hade Emil Eriksson känt sig illamående och valde därför häromdagen att sätta sig långt fram i länsbussen. Det ledde till en oroande upptäckt och avstängning för busschauffören.

Bussen hade inte åkt långt när Emil Eriksson såg hur Nobinas busschaufför tog upp sin mobil.

– Jag tänkte inte så mycket på det först, erkänner han. Bara att han väl fick ett meddelande eller så som han behövde kolla.

Satt med mobilen i handen 30-40 minuter

Men busschauffören fortsatte att surfa på mobilen medan färden gick på smala skogsvägar.

– Han kollade av Facebook, Snapchat och skrev med någon i en chatt, säger Emil. i 30-40 minuter satt han med mobilen i handen. Jag fick panik!

”Annars hade jag inte sett det”

Emil vågade inte säga till. Istället tog han upp sin egen mobil och filmade chauffören. Filmen skickade han till Länstrafiken innan han la upp den på sina sociala medier.

På tisdagen valde Emil också att polisanmäla chauffören.

– Man undrar ju onekligen hur vanligt det här är, funderar han. Det var första gången jag satt långt fram, annars hade jag inte sett det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.